Medlemsbrev 9 september 2022

Manifestation – En av alla

Den 2 oktober samlas vi på Norrmalmstorg i centrala Stockholm för att manifestera att kvinnor med funktionsnedsättning är kvinnor – En av alla – och ska synliggöras och finnas med i arbetet för kvinnors rättigheter, för jämställdhet, mot våld och diskriminering. Det blir korta appeller, musik och gemenskap. Som konferencierer har vi glädjen att kunna presentera Isabel Ekman och Emm Åstrand.

Syntolkning – evenemangets omslagsbild:
Foton av Isabel Ekman och Emm Åstrand. Isabel har långt brunt hår och är klädd i en mörkgrå topp. Emm har rödblont axellångt hår, hjärtformade glasögon och är klädd i en vit spetsblus. På bilden ligger FQs logga för En av alla, med kvinnosymbolen i Q kompletterat med fredssymbolen.

Nu följer vi upp konferensen från maj med en manifestation på Norrmalmstorg söndagen den 2 oktober kl 13.00 – 16.00!

Detta valår gör vi en kraftansträngning för att markera att jämställdhets-arbete innefattar att varje kvinna med funktionsnedsättning är en kvinna – en av alla – och att detta måste bli tydligt i svensk kvinnorörelse och debatt. Med erfarenheter av funktionshinder och av att vara kvinna men inte betraktas som en av alla kvinnor vill FQ i år arbeta ännu mer intensivt för att nå ut till kvinnorörelsen, de partipolitiska kvinnoförbunden och myndigheterna med detta budskap.

Tyvärr har det på grund av valrörelsen varit svårt att få polistillstånd i centrala Stockholm under augusti så som först var planen, men nu hoppas vi på en lång och varm inledning på hösten och samlas i början av oktober istället.

Vi vill samla medlemmar och kvinnor från övriga kvinnorörelsen.
Det blir både glädje och allvar, musik och framför allt appeller och en mångfald av budskap och berättelser om att leva som kvinna med funktionsnedsättning. Ta med dig en vän, klä dig efter vädret, kom till Norrmalmstorg – tillsammans bidrar vi och skapar vår gemenskap. Vår ambition är att flickor och kvinnor med funktionsnedsättning ska synas, att FQ och arbetet för kvinnor och flickor med funktionsnedsättning ska uppmärksammas.

Vår förhoppning är att det ska bli en fin eftermiddag med ett budskap som både ska inspirera och stärka våra medlemmar och sympatisörer men också nå utanför våra egna kretsar.

Tillgänglighet

Manifestationen kommer att teckenspråks- och skrivtolkas och det kommer finnas bärbara hörselslingor.

Behöver du resa och övernatta för att kunna delta?

Vi har en summa avsatt för att kunna bidra till resa och boende för medlemmar som inte bor i Stockholmsområdet. Det ger möjlighet att ansöka om ersättning för tågresa samt 500 kr som ett litet bidrag till övernattning. Detta mot kvitto och enligt överenskommelse.
Hör av dig till oss på info@kvinnor-funktionshinder.se – det är först till kvarn som gäller.

Vill du vara en av våra talare?

Skriv en rad till info@kvinnor-funktionshinder.se så hör vi av oss!
Har du en text men vill inte läsa den själv så kan vi ordna så någon annan läser den.

Hoppas vi ses!

Varma hälsningar

FQs styrelse genom
Maria Johansson